Behandling af baby med kolik hos kiropraktor

Baby kiropraktor Jesper Wiberg behandler Oscar. Han er 11 dage gammel.

Har din baby ondt i ryggen eller nakken?

Din babys rygsøjle bevæger sig på samme måde som hos voksne mennesker. Rygsmerter eller ondt i nakken kan få din baby til at fortælle dig, at der er noget galt ved at:

  • Græde utrøsteligt – skrigeture / kolik
  • Udvikle en favoritside
  • Få skævt kranie
  • Undgå at bevæge sig normalt
  • Ændre sin opførsel

Når din baby føler, at det gør ondt eller er ubehageligt at bevæge sig eller ligge på en bestemt måde, så vil baby selvfølgelig undgå det, der er ubehageligt eller blive ked af det for at fortælle dig, at der er noget, der gør ondt.

Hvad kan babykiropraktoren hjælpe med?

Formålet med kiropraktisk behandling af din baby er, at få leddene i rygsøjlen til at bevæge sig normalt igen, så smerter eller ubehag forsvinder og din baby bliver glad og får lyst til at bevæge sig igen.

Før selve behandlingen bliver din baby grundigt undersøgt for om der eventuelt kan være noget andet i vejen. Der kræves ikke undersøgelse eller henvisning hos lægen for at gå til kiropraktor med din baby.

Hvordan undersøger kiropraktoren din baby?

Kiropraktoren spørger dig om forskellige ting omkring din babys symptomer og daglige trivsel. Disse oplysninger bruger kiropraktoren til at danne sig et billede af babyens almene sundhedstilstand. Er der mistanke om dårlig trivsel eller anden sygdom vil din baby blive henvist til egen læge.

Bagefter undersøger kiropraktoren hele din babys krop for at kontrollere om alle led, muskler og nervesystemet fungerer normalt. Hvis kiropraktoren finder led, hvor der er nedsat bevægelighed, kan disse led være medvirkende til at din baby græder meget, sover dårligt eller på anden måde gør opmærksom på at noget er ubehageligt eller smertefuldt.

Undersøgelsen af din baby opfatter altid hele kroppen uanset, hvad der er årsagen til at din baby har brug for hjælp.

Hvordan foregår kiropraktisk behandling af din baby?

Kiropraktisk undersøgelse og behandling af din baby er meget nænsom og ikke forbundet med andre gener eller ubehag end, hvad der kan opleves ved en almindelig lægeundersøgelse. Nogle babyer sover under både undersøgelse og behandling.

Selve behandlingen sker ved et meget let og kortvarigt pres eller tryk med fingerspidserne. Det gør ikke ondt på din baby, og der er ingen bivirkninger ved behandlingen.

Hvad sker der efter behandlingen?

Kiropraktoren mærker på, hvor meget bevægeligheden i din babys rygsøjle har ændret sig.

Jesper Wiberg giver dig vejledning i, hvordan du kan skåne din babys rygsøjle. Det kan være at vise dig, hvordan du løfter og bærer din baby på en hensigtsmæssig måde eller konkrete råd til, hvad du kan gøre for at din baby sover godt om natten.

Hvor mange behandlinger har din baby brug for?

Det er meget individuelt. Vores erfaring på klinikken er, at babyer i gennemsnit får 3 behandlinger. Babyer får normalt mellem 1 og 5 behandlinger.